Segédletek szülőknek, tanulóknak

A Tantermen Kívüli Digitális Munkarend keretében iskolánk olyan távoktatási módszert választott ki, amely a lehető legkevesebb új eszköz megismerését és használatát követeli meg a tanulóktól és a szülőktől is. Magyarországon minden évben ingyenesen kapja minden tanuló a tankönyveket, amelyekből a tanév során a tanulók tanulnak. A TKDM keretében az oktatási folyamat tartalmi alapját továbbra is ezek a tankönyvek jelentik.

A tanulók, a tanítók és a tanárok utasításai alapján dolgozzák fel a tankönyvi tartalmakat. Az utasításokat nem csak a tanulóknak, hanem a szülőknek is kiküldjük. Az üzenetküldés elsődleges eszköze jelenleg a Mozanapló, amely célzottan a szülőt tájékoztatja.

A 3-8. évfolyam

A távoktatást támogató keretrendszerünk a GoogleClassroom – avagy a Google Tanterem szoftvere, amelyet a 3-8-ik évfolyamokon fogunk használni.  Az oktatást továbbá támogatni fogjuk a G Suite for Education alkalmazásaival, YouTube streamekkel (nyilvános és zárt élő adások) és Meet megbeszélésekkel.

A távoktatási blokkok jelenleg tervezett felépítése: online Youtube-stream vagy Meet és ehhez kapcsolódó önálló feladatmegoldások.

Ehhez a tanulóknak a kiadott ütemterv alapján on-line állapotban kell lenniük! (minden blokk elején)

A 4. évfolyamtól felmenő rendszerben már minden tanulónk kap saját G Suite for Education tapusú (gmail-es) email fiókot az iskola domainjében. (@nemetiskola.hu) Ezen email címeket minden tanuló megkapta(általában a saját teljes neve egybeírva ékezetek nélkül, — pl: Bambuk László név esetén: bambuklaszlo@nemetiskola.hu –a jelszó a szokásos!, aki elfelejtette kérje a rendszergazda segítségét az info@nemetiskola.hu címre küldött levélben.

A belépéshez itt egy kis videós segítség 1: https://youtu.be/FfQR3TOH1QU

vagy:

Tanulói feladat feltöltéshez egy diák videója:

A 3. évfolyamos tanulók email címének elkészítése folyamatban a 2020. március 17-én kész!

Az 1-2. évfolyam

Az első és a második évfolyamon is a honlapukon elérhető ütemterv az érvényes: https://nemetiskola.hu/

de ezekben az osztályokban a tanulók támogatása elsősorban nem on-line Streamekkel vagy Meet-ekkel fog megtörténni, hanem sokkal inkább szöveges tanácsokkal, utasításokkal. Az elsősök és másodikosok esetében a szülők segítségére jobban számítunk.

Hogyan tudunk feladatot feltölteni?