Akrobatikus látványtánc – Dori Kamilla Panni

Dori Kamilla Panni

az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola 4.b osztályának tanulója

 

10 éves, óvodás kora óra tornázik rendszeresen, a dabasi Top Fitness Sportegyesületben.

Edzője, Gecserné Varró Erika először 6 éves korában válogatta be őt kisebb lánycsapatba, fellépésekre, majd 7 évesen kapta meg a lehetőséget, hogy az egyesület versenyzői közé kerüljön.

3 éve vesz részt versenyeken, egyéni gyakorlataiban és csapattal is kiemelkedő eredményeket ért el, amelyekkel többször még nemzetközi kvalifikációban is részesült.

Az akrobatikus látványtánc (showtánc, acro-dance, fitness dance) egy zenés-táncos koreográfia, amely fitness, talajtorna és akrobatikai elemeket tartalmaz, és többnyire valamilyen történetet mesél el.

Kamilla jelenlegi gyakorlatában Mulan harcát mutatja be, melyben tánc közben, látványos elemek és akrobatikus ugrások mellett, eszközként botot is forgat.

Osztályfőnöke, Herczeg Jánosné (Kati néni) a kezdetektől fogva támogatta őt abban, hogy a sport mellett a tanulásban is megállja a helyét, így első osztály óta nem csak kitűnő tanuló, de nevelőtestületi dicséretben is része volt, tanulmányi versenyeken is jeleskedett.

Kamilla heti 3 alkalommal kétórás edzésre jár, több mint 30 versenyen vett eddig részt. Számos kupa, érem és eredmény közül azonban az országos pontszerző bajnokságon, saját korosztályában és kategóriájában elért első helyezésére a legbüszkébb.

Gratulálunk a nagyszerű eredményekhez, további sok sikert és örömöt kívánunk Kamilla!