Magyar Diáksport Napja

ESSD

A Magyar Diáksport Szövetség ebben az évben szeptember 24-én rendezte meg az Európai Diáksport Napja magyarországi programjait. 16 éve indult a magyar kezdeményezés, ami néhány éve nemzetközi eseménnyé vált (39 ország 3 millió résztvevő). Magyarországon az idén már 1588 iskolában közel 300 ezer iskolás vett részt, köztük az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai is, immár 12 éve!

A diáksportnapunk célja, hogy a másfél évig tartó mozgásszegény időszakot követően minél több gyermek megtapasztalhassa a közösségi sportolás örömét! A diáksportnapi részvétel kötelezően előír 2 óra aktív mozgást a diákoknak, aminek része a mindenkori évszám, így a mostani 2021 méter futás.

Iskolánk tanulói szeptember 24-én, pénteken reggel 8 órakor az udvaron gyülekeztek és közös, zenés bemelegítéssel kezdték a napot. Ezután egyszerre indult a 300 diákunk a 2021 méteres táv leküzdésére, amit mindenki teljesített.

A futás után -előzetes beosztás szerint -változatos ügyességi versenyeken, exatlon pályákon vettek részt diákjaink, ami nagy élmény volt versenyző és szurkoló számára egyaránt.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a Dabasi Kézilabda Egyesület NB I-es játékosa és edzői elfogadták meghívásunkat egy motivációs beszélgetésre, népszerűsítve a kézilabda sportágat és a csapatsportokat. Köszönjük!

Panni néni, Zsófi néni

További képek megtekinthetőek ide kattintva.