Tuskóhúzás / Blochziehen 2024

Az idei évben is tuskóhúzással búcsúztattuk a farsangot Újhartyánon. Immáron hagyománnyá vált, hogy a népszokást együtt elevenítik fel az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola nyolcadikosai és Hartyáni Sváb Fiatalok Baráti Köre tagjai. Az esemény a gólyegyveleg közös eltáncolásával indult Majer Gyuri bácsi jóvoltából majd ezt követően a tuskót húzva felkerestük a lányos házakat Fodor Jani bácsi harmonikakíséretével a romániai Bánságból. A lányos házaknál felkerült minden pár lábára a tuskó, majd a közös valcert (keringőt) tojással és kolbásszal díjazták a lányok. Ebből készült az utolsó lányos háznál (ezúttal a tájháznál) a kolbászos rántotta, amelyet a közös marsolással le is mozogtunk.

Köszönjük a nyolcadikos diákok lelkes hozzáállását, illetve a szervező osztályfőnökök és tanárok (Sósné Lauter Adrien, Balogné Acsai Hajnalka, Surman-Majeczki Martin és Bambuk László) felkészítő, előkészítő munkáját.

Köszönet a hangulatos képválogatásért Fajt Mária Fotográfusnak és mindenkinek, aki bármivel hozzájárult a hagyományőrző rendezvény sikeréhez!