Deutscher Rezitationswettbewerb in Hartian

2022. április 13-án iskolánk adott otthont az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége által szervezett német nemzetiségi vers- és prózamondó verseny megyei fordulójának. A kistérségi fordulók válogatóiból iskolánk tanulói közül öt diák jutott be a megyei versenyre, ahol a különböző kategóriákban közel 100 diák vett részt. Vendégeink barátságos fogadtatásban részesültek, a verseny kellemes hangulatban zajlott. A délutáni eredményhirdetésig a diákok az iskola által szervezett programokkal tölthették az időt, többek között helyi kísérőkkel a német nemzetiségi nevezetességeket bemutató sétán vehettek részt. Lehetőség nyílt az újhartyáni Tájház és a Bagolyfészek kézműves ház megtekintésére, ahol a gyerekek sváb kvíz játékot játszhattak és kézműves foglalkozásokon tevékenykedhettek.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Faluközpont nagytermében került sor, egybekötve a Pest Megyei Német Önkormányzat 2022. évi német nemzetiségi pedagógus kitüntetésének, a „Katharina-Kreisz-Preis” díjainak átadásával. A díjazottak között volt iskolánk német nemzetiségi tanítója, Majer György, ezúton is szeretettel gratulálunk és további sikereket kívánunk pályájához!

Örömmel számolhatunk be, hogy iskolánk diákjai közül Pintér Sára Boglárka 7.a osztályos tanuló kategóriájában 3. helyezést ért el, bejutva ezzel az országos döntőbe, amelyet májusban rendeznek meg a hagyományok szerint Budapesten a Német Nemzetiségi Gimnáziumban. Különdíjat kaptak Svébis Anna 5. a és Lovas Tamás 1.b osztályos tanulók. Különleges érzés volt a kimaradt két év után ismét élőben jelen lenni a versenyen, sok szép verset-prózát hallhattunk egyedi előadásmódban.

Gratulálunk a továbbjutáshoz Sárának, szintén gratulálunk a díjazottaknak, Annának és Tamásnak, valamint felkészítő tanáraiknak, Balogné Acsai Hajnalkának és Majer Györgynek!