2019. szeptember 21-én szombaton ellátogattunk hazánk egyetlen gránithegységébe, a Velencei-hegységbe. Bár magas csúcsokat most nem hódítottunk meg, látnivalóban viszont bőven volt részünk. Busszal utaztunk a Velencei-tó mellé Nadapra. Az autópályát elhagyva felszerpentineztünk a Bence-hegy tetejére. Itt egy nagyon érdekes formájú, újonnan épült kilátóból csodálatos panoráma tárult elénk, ahonnan beláthattuk az egész napos túránk útvonalát is.
A kilátótól indult tehát a gyalogtúránk, melynek első állomása a Nadapi Szintezési Ősjegy volt (tengerszint feletti magassága: 173 m).

A földrajztörténeti érdekesség után  felfedeztük a gránithegység híres kőszikláit is. Első volt a sorban a Likas-kő, majd utána hat nevenincs ingókő. Őket követték a nagyok, melyeknek nevük is van: Kockakő, Pogány-kő, Oroszlán-kő, Pandúr-kő, Kiscipó, végül a Gomba-kő. Mire a kövek végére értünk, lassan a túránk is befejeződött. Nem volt más dolgunk, mint lejönni a Kanca-hegyről és Pákozd érintésével a Miska-huszárnál várakozó buszunkba beszállni. A túra nagyon jól sikerült, mindannyian nagyszerűen éreztük magunkat. Köszönjük az élményt Erika néninek és Zsuzsa néninek valamint túravezetőnknek Varga Pali bácsinak!

További képek megtekintése